• Motorqueens + support - 29/12/23
  • Benefiet Viggen - 09/12/23
  • Hibernation Fest 2024
  • 10 ROGUE + SHOTS FIRED + STEAM

GHOST DIVISION

Ghost Division is de enige Sabaton tribute ter wereld. Afkomstig uit Nederland reizen ze door Europa om je de ultieme Sabaton ervaring te geven. Gewapend met de nieuwste nummers zijn ze klaar om de podia in heel Europa te veroveren.

Historie band

Ghost Division werd in 2009 opgericht door zes vrienden toen Sabaton aan populariteit won in de wereldwijde metalscene. Het idee om een Sabaton tribute te beginnen werd gevormd door Erik die een paar vrienden uitnodigde om zich bij de band aan te sluiten. Van het een kwam het ander en Mike haalde Joey binnen. Na een paar maanden repeteren vroegen ze Pär Sundström (bassist/manager van Sabaton) om een goede naam voor de band te bedenken. Pär gaf een paar goede opties en de band besloot om vast te houden aan "Ghost Division", een geweldig nummer dat nog steeds door Sabaton en Ghost Division wordt gebruikt als het eerste nummer op de setlist.

De eerste show werd gespeeld in september 2009 op een lokaal festival in Roosendaal. Helaas kon Sjoerd niet verder met Ghost Division en verliet de band. Dezelfde dag werd er een vervanger gevonden en Roy voegde zich bij de band. Deze line-up stond zo'n 5 jaar sterk. In die 5 jaar speelde Ghost Division veel festivals in zowel Nederland als België. Ze namen ook deel aan enkele bandcompetities als The Clash Of The Coverbands, de grootste coverband-competitie in de Benelux. Ghost Division bereikte de halve finales in 2012. In 2014 werd Ghost Division gevraagd om te spelen op de release-party van "Carolus Rex" waar ze Carolus Rex voor het eerst uitvoerden, slechts 4 weken nadat het nummer door Sabaton was uitgebracht. Kort na dit optreden besloot Leon de band te verlaten en de band vond op dat moment niet de juiste vervanger, dus Ghost Division ging op pauze.

Ghost Division besloot tegen het einde van 2016 om hun instrumenten weer op te pakken en te gaan repeteren om een laatste reünie-show te doen. Die show was een succes en er werd besloten om de band voort te zetten . Na een kleine line-upwissel werden Berry en Tom in de band gebracht. Na 5 jaar brachten covid en persoonlijke redenen binnen Ghost Division de band een halt toe. De drijvende kracht achter Ghost Division besloot dat dit absoluut niet het juiste moment was om met de band te stoppen en vormde een nieuwe wolfpack om de podia weer te veroveren. Line-up

Pim Schram – Zang
Joey Wouters – Gitaar & Achtergrondzang
Tom Dekkers – Gitaar & Achtergrondzang
Ed van 't Westende – Basgitaar &achtergrondzang
Alex van Overveld – Drums

Ghost Division Headquarters
MEATALLICA

Geïnspireerd door Metallica, gebracht met hart en ziel.” De 4 metalpuristen van Meatallica kunnen nu al terugkijken op jarenlange muzikale ervaring op het hoogste niveau door verschillende succesvolle muziekprojecten die hen gebracht heeft waar men nu staat. Meatallica gaat voor authenticiteit gecombineerd met een no-nonsense attitude.

Ken je het gevoel wanneer al jouw energie naar iets toe gaat waar je op dat specifiek moment mee bezig bent? Je raakt zo gebiologeerd dat je als het ware in een hypnose rollercoaster terechtkomt...

Vastberaden en niets of niemand kan jou van jouw stuk brengen... De ongeremde energie die vrijkomt in dat pure moment noemen wij de ‘mania’ en dit is exact waar de heren van Meatallica voor staan!

Vier oude rotten in het vak nemen je mee op een energieke reis door de rijke muziekgeschiedenis van 's werelds invloedrijkste en 'grootste metalband allertijden': Metallica.

Naast alle wereldhits zoals Nothing Else Matters, Enter Sandman, Whiskey In The Jar en One brengt Meatallica ook de beste albumpareltjes en bezorgt daarmee de liefhebbers de ultieme Metallica-beleving!BUY YOUR TICKETS HERE