• Serious Black - 29/11/22
  • Konvent - Implore - 11/05/22
  • Vinnie Moore - 20/05/22
  • Crashdiet - 12/05/22
  • Manticora - 24/05/22

KONVENT

Niet meer dan één demo had de band ervoor nodig om opgepikt te worden door Napalm Records. En de Oostenrijkers, toch niet de minsten, plaatsen zich volledig achter hun nieuwe aanwinst middels vergelijkingen met Paradise Lost en Winter. Nu durf ik, bescheiden als ik ben, niet te beweren dat het geluid van Konvent mijlenver van die bands staat, maar zo compromisloos traag als Winter wordt het hier nooit en de leads missen de ultieme verfijning van die van Gregor Mackintosh. Is dat erg? Natuurlijk niet. Want wat Puritan Masochism wel is, is een afwisselende doomdeathplaat die het gemiddelde niveau van een debuut ruimschoots overstijgt.


facebook : https://www.facebook.com/konventband


IMPLORE

Implore is Duits en brengt voor het eerst een langspeler uit. Op de promo staat alles van crust tot blackmetal, en de hoes deed me ook aan blackmetal denken. Verrassend zou het sowieso gaan worden. Depopulation ziet er dan wel zwart uit, het zijn vooral oudschoolse kettingzaaggeluiden uit de Zweedse zaak. Dat in combinatie met een schreeuwlelijkerd die zijn ding grindcoregewijs doet aan de microfoon, niet meteen wat ik verwachtte van deze plaat. Het tempo wordt ook vaak grind/crustmatig opgedreven tot Nasum-dimensies, en daar zit de drummer voor heel wat tussen. Wie hij is weet ik niet zeker, hier en daar valt te lezen dat het Heaven Shall Burn-drummer Christian Bass betreft en niet de peperman die in de line-up staat. Dat zou ook deels verklaren waarom er typische hardcore-break(down)s verwerkt zitten in een pak nummers, iets wat niet weinig vloekt met de blackened speelwijze in het gitaarcompartiment.


facebook : https://www.facebook.com/imploreband/


LIVLOS

The melodic death metal outfit LIVLØS (“lifeless”) was formed in 2014 and rapidly made their mark on the scene of their home country Denmark. Their songs merge grandiose Scandinavian melodies and melancholy with intense American-rooted death metal. An energetic and enthralling experience.


website : https://livloesband.com/


BUY YOUR TICKETS HERE