• Serious Black - 29/11/22
  • Konvent - Implore - 11/05/22
  • Vinnie Moore - 20/05/22
  • Crashdiet - 12/05/22
  • Manticora - 24/05/22

Picture

Picture werd opgericht in 1978.Picture werd ontdekt door manager Henk van Antwerpen, die voor een platenkontrakt zorgde met Backdoor Records van Phonogram. Er werd veel getoerd en men stond in voorprogramma's van AC/DC, Ted Nugent en Saxon. Met de laatstgenoemde deed Picture in 1981 een Europese tournee.

De band bestond in veel wisselende samenstellingen. Ronald van Prooijen, Shmoulik Avigal, Pete Lovell, Bert Heerink en Michel Zandbergen waren allemaal gedurende een periode zanger van de band.

In 2007 besloten de leden uit de begintijd van de band, Jan Bechtum, Laurens Bakker en Rinus Vreugdenhil, de koppen weer bij elkaar te steken. Daarbij vonden ze versterking in voormalig frontman Pete Lovell en gitarist Rob van Enkhuizen, die al op de elpee Marathon meespeelde. In 2008 werden tevens de optredens hervat.

In 2011 werd Rob van Enkhuizen vervangen door Mike Ferguson, een jaar later Peter Bourbon door Len Ruygrok. In 2013 werd voorts Len Ruygrok vervangen door André Wullems, die in 1984 ook een tijdje in Picture had gespeeld. Oud-gitarist Len Ruygrok is sinds 2015 weer betrokken bij Picture, maar nu als invaller van Mike Ferguson. Zij wisselen elkaar af.

Op 23 maart 2016 maakte zanger Pete Lovell via Facebook zijn vertrek uit Picture bekend om een nieuwe band te vormen met de naam Lovell's Blade. Ook André Wullems en Mike Ferguson zullen deel van deze band gaan uitmaken. Geplande concerten met Picture in 2016 gaan echter gewoon door. Een dag later maakten Rinus Vreugdenhil en Laurens Bakker bekend dat Picture verdergaat in de originele eerste line-up van 1979.

Len Ruygrok blijft betrokken als invaller, maar wordt geen permanent lid van de band. Begin 2020 maakte zanger Ronald van Prooijen zijn vertrek bekend, hij werd opgevolgd door de Italiaanse metalzanger Phoenix Reborn die vanwege de coronapandemie slechts één live optreden met Picture verzorgde. In mei 2021 maakte de band bekend verder te gaan met zanger Peter Strykes (ex-Vandenberg).

Strykes was geen onbekende van de band aangezien hij al in 2016 eenmalig met de band optrad als gastzanger tijdens een concert in Portugal.

Spooky

Metal band formed by Ivo Van Doren better known as "SPOOKY "the original voice from the legendary band KILLER

Band : SPOOKY - Bas & Vocals DAVY - Guitar JEN - DRUMS


facebook : https://www.facebook.com/spookybandofficial/?ref=page_internalBUY YOUR TICKETS HERE